دعوت به توحید و «لااله الااللَّه» پیام اصلى بعثت نبىّ اکرم (ص)
بعثت نبىاکرم در درجهى اول، دعوت به توحید بود. توحید صرفا یک نظریهى فلسفى و فکرى نیست؛ بلکه یک روش زندگى براى انسانهاست؛ خدا را در زندگى خود حاکم کردن و دست قدرتهاى گوناگون را از زندگى بشر کوتاه نمودن.
«لااله الااللَّه» که پیام اصلى پیغمبر ما و همهى پیغمبران است، به معناى این است که در زندگى و در مسیر انسان و در انتخاب روشهاى زندگى، قدرتهاى طاغوتى و شیطانها نباید دخالت کنند و زندگى انسانها را دستخوش هوسها و تمایلات خود قرار دهند.
اگر توحید با همان معناى واقعى که اسلام آن را تفسیر کرد و همهى پیغمبران، حامل آن پیام بودند، در زندگى جامعهى مسلمان و بشرى تحقق پیدا کند، بشر به سعادت حقیقى و رستگارى دنیوى و اخروى خواهد رسید و دنیاى بشر هم آباد خواهد شد؛ دنیایى در خدمت تکامل و تعالى حقیقى انسان.
دنیا در دید اسلام، مقدمه و گذرگاه آخرت است. اسلام دنیا را نفى نمىکند؛ تمتعات دنیوى را منفور نمىشمارد؛ انسان را با همهى استعدادها و غرایز در صحنهى زندگى، فعال مىطلبد؛ اما همهى اینها باید در خدمت تعالى و رفعت روح و بهجت معنوى انسانى قرار گیرد تا زندگى در همین دنیا هم شیرین شود. در چنین دنیایى، ظلم و جهل و درندهخویى نیست و این کار دشوارى است و به مجاهدت احتیاج دارد و پیغمبر این جهاد را از روز اول آغاز کرد.
دیدار مسؤولان و کارگزاران نظام در سالروز عید سعید مبعث 02/07/1382
بعثت نبى ّاکرم، یک حرکت عظیم در تاریخ بشر
واقعهى عظیم بعثت، با وجود گذشت قرنهاى متوالى و اظهار نظر متفکران و اندیشمندان عالم، همچنان شایسته و در خور تدقیق و تأمل از جوانب مختلف است.
بعثت نبىّ اکرم(صلّی اللَّه علیه واله وسلّم) یک حرکت عظیم در تاریخ بشر و در راه نجات انسانها و تهذیب نفوس و ارواح و اخلاق بشر و مقابله با مشکلات و مصایبى بود که بشر در همهى دوران با آن روبهرو بوده و هنوز هم هست.
همهى ادیان، مقابل با شر و فسادند و راه و صراط مستقیمى به سمت اهداف عالیه ایجاد مىکنند؛ ولى آیین مقدس اسلام این خصوصیت را دارد که یک نسخهى همیشگى است. براى همهى ادوار زندگى بشر، این نسخه کارساز است.
دیدار با مسؤولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى 13/11/1370
بعثت نبىّ اکرم(ص)دلیل کمال انسانی
آنچه که امروز در مسألهى بعثت، براى مسلمانان عالم مطرح مىباشد، دو مطلب است:
اول این که این بعثت و سرچشمه، زنده و جوشان است و این فضل و برکت الهى، براى انسانها در طول تاریخ است و همانطور که خداى متعال مکرر در قرآن کریم وعده فرموده است، ظهور این حقیقت براى آن است که بر زندگى بشر غالب بشود و زندگى را به رنگ و شکل خود در بیاورد. این حقیقت، محقق خواهد شد: «لیظهره علی الدّین کلّه».
مسألهى بعثت، یک حقیقتِ طبیعىِ این عالم و یک حالت قطعى و حتمى براى بشریت است. آن عدل و حقى که با بعثت خاتمالانبیاء(ص) در عالم مطرح شد، براى این نبود که جمعى از مردم در برههیى از زمان، آن را قبول بکنند و بخش عظیمى از تاریخ بشر و انسانها، آن را نپذیرند؛ بلکه مطرح شد تا عالم و انسان را طبق پیشنهاد خود بسازد و بشریت و همهى وجود را - به تبع بشر - از این راه به کمال برساند و این خواهد شد؛ اگر نشود، نقض غرض خواهد بود.
البته، حرکت به سمت این مقصود، حرکتى است که با شرایط و علل و عوامل متناسب با خود، انجام مىگیرد و ما به سمت این حقیقت مىرویم و هر قدمى که بشر بر مىدارد - چه خود او بخواهد، چه نخواهد؛ حتّى چه بداند و چه نداند - به حقیقتِ بعثت نزدیکتر مىشود.
امروز، آنچه که از شعارها در دنیا مطرح است، همان بعثت الهى است؛ اگر چه غالباً عملى تحت آن شعارها نیست؛ مثل شعار عدالت اجتماعى، آزادگى و آزادى، علم و دانش و ترقىخواهى، تعالى سطح زندگى و دیگر شعارهایى که دولتها و ملتها و صاحبان افکار و مکاتب، آنها را مىدهند.
نفس این شعارها در دنیا، به برکت بعثتها و بعثت آخرین (بعثت خاتم) مطرح شده است که البته به شکل ناقصش، در دست مردم وجود دارد و بعضى به سمت آن حرکت مى کنند.
دیدار با قاریان چهل کشور جهان در سالروز بعثت رسولاکرم(ص) 4/12/1368
بعثت، مهمترین حادثه در طول عمر بشر
مسأله ى بعثت و پدید آمدن این حادثهى الهى، مهمترین مسألهیى است که در طول عمر طولانى بشریت، براى او اتفاق افتاده است.
در سرنوشت انسان و تاریخ بشر، هیچ حادثهیى به قدر این حادثه مؤثر نبوده و هیچ لطفى از طرف پروردگار عالم، به عظمت این لطف و فضل براى انسانها، وجود نداشته است.
ما افتخار داریم که با همهى وجود، این بعثت عظیم را قبول کردیم و به آن ایمان آوردیم و این راه سعادت را شناختیم. این، خود یک نعمت عظیم الهى است و هر انسان مسلمانى وظیفه دارد که بعثت نبوى را در زندگى شخصى و دنیاى خود تحقق ببخشد و با ایمان و عمل و حرکت به سمت هدفهایى که در بعثت نبىّ اکرم(صلّی اللَّه علیه واله وسلّم) وجود داشته است، خود را به بهشت سعادت الهى و معنوى واصل و نایل بکند.
البته، ما نمیتوانیم در معناى بعثت و حقیقت آن، سخنى بگوییم. این حقیقت، والاتر از ذهن و بیرون از دسترس عقول قاصر ماست. مفتخریم که شعار دین و عمل به قرآن را در زندگى خود پیاده کرده ایم.
دیدار با قاریان چهل کشور جهان در سالروز بعثت رسولاکرم(ص) 4/12/1368